Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται από σήμερα στις Βρυξέλλες, καθώς στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται σειρά θεσμικών επαφών, αλλά και πολιτικών εκδηλώσεων με έντονο, ελληνικό χρώμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η συνάντηση, αύριο στις 14:00 (τοπική ώρα),του κ. Τσίπρα με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσει νωρίτερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ.

Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να παραστεί και να μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλεζου, καθώς και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 15:00 (τοπική ώρα). Στην ίδια, αφιερωματική εκδήλωση για τον Μανώλη Γλέζο θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ δεν αποκλείεται ένα σύντομο τετ α τετ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στην αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν, ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης και -από πλευράς του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- η Ζωρζέτα Λάλη, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πολλά χρόνια.

Η Ζωρζέτα Λάλη, είχε εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως το 2016 σε διάφορες Διευθυντικές θέσεις, όπως Θαλάσσιες Μεταφορές, Βιομηχανία (αυτοκίνητα, φάρμακα, τρόφιμα, ιατρικά μηχανήματα και βιοτεχνολογία), Καινοτομία και Ενέργεια.