«Από την αρχή έχουμε παράσχει στήριξη στους Δήμους, σε δύο επίπεδα. Έχουμε δώσει 218 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο, αυτή τη βδομάδα θα προχωρήσουμε σε μία έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατομμύρια για τους Δήμους συν 14 εκατομμύρια ευρώ για τις σχολικές επιτροπές μας για την θέρμανση των παιδιών μας, έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα στην αρχή της χρονιάς. Θα εξασφαλίσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας στα σχολεία και όλα όσα προκύψουν από τις σχολικές επιτροπές. Είχαμε δώσει άλλα 14 εκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο για την στήριξη των σχολείων. Εάν δεν φτάσουν θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, δεν θα αφήσουμε τις σχολικές επιτροπές χωρίς τους απαραίτητους πόρους», τόνισε μιλώντας στο MEGA o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με τα σχολεία και την θέρμανση των σχολείων.

Για τα κονδύλια που παίρνουν οι Δήμοι για τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Πέτσας, ξεκαθάρισε πως, «ένα βασικό θέμα που πρέπει να ξέρουμε όλοι μας είναι ότι το βασικό πρόβλημα με τα ζώα συντροφιάς είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί μέτοχοι που βλέπουν το πρόβλημα από διαφορετική πλευρά. Εμείς για πρώτη φορά ψηφίσαμε πέρσι τον Σεπτέμβριο ένα νέο πλαίσιο. Έχουμε αρχίσει να ξεδιπλώνουμε τη δευτερογενή νομοθεσία που αφορά στο πώς θα λειτουργήσει αυτό το πλαίσιο σωστά».

«Για τις χρηματοδοτήσεις, κατασκευής καταφυγίων συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Για πρώτη φορά έχουμε μία διαδικασία χρηματοδότησης όχι μόνο για κατ6αφύγια και πάγιο εξοπλισμό, αλλά κλαι για στειρώσεις, 5 εκατομμύρια ευρώ,. Θα προχωρήσουμε σε νέα χρηματοδότηση για στειρώσεις και εμβολιασμούς. Μέχρι το 2021, η χρηματοδότηση ήταν 600.000 ευρώ τον χρόνο από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, ενώ με το πρόγραμμα  «Άργος» έχει μπει σε λειτουργία και είναι ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ», συνέχισε.