Τη διήμερη επίσκεψή του σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου, ολοκλήρωσε σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπου βρέθηκε διαδοχικά στις έδρες Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού:

– Του ομώνυμου Επιτηρητικού Φυλακίου, στη Χάλκη.

– Του 3ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Καρπάθου, στην Κάσο.

– Του 2ου Λόχου Εθνοφυλακής/Τάγμα Εθνοφυλακής Κω, στην Αστυπάλαια.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων και συνομίλησε με τα Στελέχη, τους Οπλίτες Θητείας και τους Εθνοφύλακες.

Ο ίδιος, κατά την παραμονή του στην Αστυπάλαια, επισκέφθηκε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ το οποίο συμμετέχει στην Άσκηση «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΤΩΝ 2022». Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη για την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Πυραυλακάτου, συνομίλησε με το πλήρωμά της και παρακολούθησε εν πλω αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Άσκησης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Χάλκης κ. Ευάγγελο Φραγκάκη, Κάσου κ. Μιχαήλ Ερωτόκριτο και Αστυπάλαιας κ. Νικόλαο Κομηνέα, καθώς και με τους Διοικητές των τοπικών Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης. Επίσης, παρόντες ήταν κατά περίπτωση οι Διοικητές της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης και ο Υποδιοικητής της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Μιχαήλ Ρούσσινος.

5689255

5689260

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, στρατιωτική στολή και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, στρατιωτική στολή και εξωτερικοί χώροι

5689244