Ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας «μπούρδα» την άποψη ότι τα εμβόλια αποτελούν το μοναδικό όπλο κατά του covid, ζήτησε Ειδικό δικαστήριο κατά της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας.

«Λέτε αυτές τις μπουρδίτσες όταν με δικά σας στοιχεία προέκυπτε ότι από τους 17 χιλ νεκρούς οι 5 ήταν μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι. Και τι σας έλεγα εγώ τότε; Σας έλεγα: γιατί ποντάρετε ρε άχρηστοι και ανίκανοι όλα τα λεφτά στο εμβόλιο; Όταν αρρωσταίνει ο άλλος θέλει θεραπείες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, προϊδέασε τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για σφοδρή επίθεση καθώς όπως είπε, προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα και έχει αρκετά νεύρα.

«Με αυτά που ακούω από χθες θα προσπαθήσω να είμαι ψύχραιμος γιατί σήμερα φτάνω 39 ημέρες χωρίς τσιγάρο. Σας κόβω έτσι και το επιχείρημα ότι ο Πολάκης καπνίζει και φταίει για όλα. Δύσκολο εγχείρημα αλλά το καταφέρνω», ανέφερε.

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τους νεκρούς της πανδημίας λέγοντας απευθυνόμενος στον κ. Πλεύρη: «Δεν έπρεπε να σε λένε Υπουργό Υγείας αλλά βαρκάρη του Αχέροντα» ενώ ζήτησε την επιστροφή στα νοσοκομεία των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Αν φέρνατε θεραπείες όπως έκαναν οι άλλες χώρες αντί για 30 χιλιάδες νεκρούς θα είχαμε 10 χιλιάδες. Οι άλλες χώρες είχαν πραγματικές ΜΕΘ με πραγματικούς εντατικολόγους. Σας ξεβράκωσε η μελέτη Λύτρα. Σε αυτό πρέπει να απολογηθείτε. Γιατί δεν κάνατε όσα έπρεπε. Ακολουθήσατε εγκληματική πολιτική και φτάσαμε στους 30 χιλ νεκρούς» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «είναι εγκληματική η διαχείριση που κάνατε. Το δείχνουν όσα στοιχεία έχουν βγει και όσα θα βγουν θα είναι ο δρόμος που θα σας οδηγήσει σε ποινικές ευθύνες και ειδικό δικαστήριο».