Το πρωί της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, ενημερώθηκε για ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «ΤΡΑΧΗΛΟΣ», νότια των Κυθήρων, το οποίο μεταφέρει αλλοδαπούς.

Στελέχη του τοπικού Λιμενικού, μετέβησαν με περιπολικά οχήματα στην περιοχή όπου εντόπισαν ιστιοφόρο σκάφος σε δυσχερή θέση, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, ενώ εντοπίστηκαν επίσης τέσσερις αλλοδαποί σε βραχώδη ακτή απέναντι από το ιστιοφόρο.

Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΕΡΑΤΩ» Τ.Κ. 14, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχή Κυθήρων καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή των οποίων διασώθηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί και ρυμουλκήθηκε το ιστιοφόρο σκάφος στον λιμένα Καψαλίου, όπου αποβιβάστηκαν συνολικά 46 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 17 ήταν άνδρες, 13 γυναίκες και 16 ανήλικοι, (επτά κορίτσια και εννέα αγόρια), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων, προέκυψε η εμπλοκή τεσσάρων διακινητών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Οι τέσσερις διακινητές είχαν τη διακυβέρνηση τους σκάφους, κατά τη διάρκεια της παράνομης μεταφοράς, κατέχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τις διάφορες ενέργειες-εργασίες πάνω στο σκάφος, το οποίο λόγω των υπεράριθμων επιβαινόντων ήταν ακατάλληλο για πλεύση. Το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κυθήρων, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.