Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, προχώρησαν στην ευθεία αμφισβήτηση της τουρκολιβυκής συμφωνίας για τους υδρογονάνθρακες.

«Η κυβέρνηση του  Αμπντελχαμίτ Ντμπέιμπα έχει ολοκληρώσει τη θητεία της και δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει νέες συμφωνίες», δήλωσε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης «απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα με τις πρόσφατες πράξεις της», εννοώντας την υπογραφή της τουρκολιβυκής συμφωνίας.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση από την Τουρκία», σημείωσε ο υπουργός.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν για την τουρκολιβυκή συμφωνία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, συζητήθηκαν επίσης οι διαχρονικές στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας- Αιγύπτου, η Ανατολική Μεσόγειος και η Λιβύη.

Επιπλέον, έγιναν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών. Βάσει του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, οι συνομιλίες κάλυψαν όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων και τρόπους ενίσχυσής τους, ενώ υπήρξε ανταλλαγή αξιολογήσεων και συντονισμός για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.