Τα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας, μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε τμήματα της χθες, Σάββατο, ενίσχυσε, η Ρωσία.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων θα ξεκινήσουν αμέσως, ενώ ήδη έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα τμήματα της γέφυρας που δεν επλήγησαν από τη σοκαριστική έκρηξη.

Σύμφωνα με το ΒΒC, η έκρηξη σκότωσε τρεις ανθρώπους, όπως δήλωσαν Ρώσοι ερευνητές.

Η Ρωσία, έδωσε πλέον την εντολή στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της χώρας, να επιβλέπει την βασική της δίοδο προς την κατεχόμενη χερσόνησο. Τα μέτρα ασφαλείας σε στρατηγικές υποδομές που μέχρι πρότινος θεωρούνταν άτρωτες, πλέον ενισχύονται σημαντικά, καθώς το γόητρο του Πούτιν πλήττεται, από τις απανωτές αποτυχίες στο μέτωπο.

Παράλληλα, Ρώσοι δύτες πρόκειται να εξετάσουν την έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε από την ισχυρή έκρηξη στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μάράτ Κουσνούλιν, να λέει ότι οι δύτες θα ξεκινήσουν δουλειά την Κυριακή τα ξημερώματα, ενώ μια πιο ενδελεχής έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας, αναφέρει το Guardian.

Από την πλευρά τους,  οι ουκρανικές αρχές είπαν ότι η γέφυρα είναι νόμιμος στόχος, καθώς ορκίζονται να ανακαταλάβουν τη χερσόνησο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το τέλος του πολέμου με την κατάληψη της Κριμαίας και την επιστροφή της στην ουκρανική επικράτεια.

Εν τω μεταξύ, μετά την έκρηξη της γέφυρας, η Ρωσία διόρισε νέο διοικητή για να ηγηθεί των στρατευμάτων της στην Ουκρανία. Ο Σεργκέι Σουροβίκιν είναι ένας βετεράνος διοικητής γνωστός για την ηγεσία των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και κατηγορήθηκε ότι επέβλεπε τον αποδεκατισμό της πόλης του Χαλεπίου.

Ταυτόχρονα, αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς μετά από βομβαρδισμό των Ρώσων σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη της Ζαπορίζια.

Ο Αντόν Γερασένκο, ανώτερος σύμβουλος του Ζελένσκι, είπε ότι τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για 17 νεκρούς και 40 τραυματίες μετά από την επίθεση. «Οι Ρώσοι δεν είναι σε θέση να απαντήσουν στο πεδίο της μάχης και ως εκ τούτου χτυπούν τις πόλεις στο πίσω μέρος», είπε, σύμφωνα με πληορφορίες του Guardian. Η πόλη απέχει 125 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.