H απολογία των δυο κατηγορουμένων, του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου, Γιάννη Σοφιανίδη, για την υπόθεση της 12χρονης ενώπιον της 33ης ανακρίτριας, ολοκληρώθηκε.

Βάσει πληροφοριών, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος παραδέχτηκε ότι είχε «σεξουαλικές επαφές» με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Όπως φέρεται να είπε, όλα γίνονταν με τη συναίνεση του κοριτσιού. Ταυτόχρονα, ο 53χρονος τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπεται εκ του νόμου σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός και η εμπορία ανθρώπων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες  και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του ομολόγησε ότι είχε έρθει σε επαφή με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής και με τη θέλησή της. Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε πως την αμοιβή  50-70 ευρώ, την έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενό του.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, ανέφερε πως την Πέμπτη η 12χρονη θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης. Η δικηγόρος χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Την ίδια στιγμή, ως έναν άνθρωπο οξύθυμο, που «αρπάζει φωτιά με τη μία» και εξαρτημένο από ναρκωτικές ουσίες, χαρακτηρίζει τον Ιωάννη Σοφιανίδη συγγενής του, τον 42χρονο που συνελήφθη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση έναντι αμοιβής του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια αλλά και για εμπορεία ανθρώπων. Ο ίδιος είναι πατέρας τριών ανήλικων κοριτσιών με το μεγαλύτερο εξ’ αυτών να φέρεται πως έχει την ίδια ηλικία με το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης.

«Μακάρι να πάει φυλακή. Είναι τοξικοεξαρτημένος. παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, τρία κοριτσάκια. Απ’ όσο ξέρω δούλευε σε μία εταιρία με γερανούς. Σαν πατέρας δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα, αλλά δεν είναι χαμηλών τόνων άνθρωπος, αρπάζει φωτιά με τη μία» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» συγγενής του 42χρονου παιδοβιαστή (σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί), με τον οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε δικαστικές διαμάχες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα, η κόρη του 42χρονου φέρεται να έφυγε από το σπίτι και να ξεκαθάρισε στη μητέρα της και τους συγγενείς της ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση και επαφή μαζί του. Ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης ήταν ο πρώτος «πελάτης», ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές και τον οποίο αναγνώρισε και η ίδια η ανήλικη.