Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθεται ο ναζιστικός χαιρετισμός του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε να ερευνηθεί η ενέργεια του δικηγόρου, εκ των δύο που εκπροσωπούν τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, υπό το πρίσμα που ορίζει ο αντιρατσιστικός νόμος.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, η οποία έχει αναλάβει την αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατά τη συνεδρίαση της 7ης Οκτωβρίου, όπου η μητέρα του Παύλου Φύσσα εξεταζόταν από την υπεράσπιση κατηγορουμένων, χαιρέτισε ναζιστικά σε μία αντιπάραθεση που είχε με την μητέρα του μουσικού, η οποία του είπε πως αν βρισκόμασταν στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η κ. Καραμανώλη θα καλέσει σε κατάθεση δικηγόρους που ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, όταν έγινε η κίνηση του συνηγόρου του Γιάννη Λαγού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ακριβώς συνέβη το επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και την έναρξη πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του κ. Πλεύρη από τον ΔΣΑ.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του πατέρα του, ο κ. Θάνος Πλεύρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή: “Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί..Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ