19 είναι πλέον τα παιδιά, που νοσηλεύονται από χθες σε νοσοκομεία της Πάτρας, με συμπτώματα σαλμονέλας.

Στην αρχή, 7 παιδιά προσήλθαν το βράδυ της Πέμπτης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, αλλά όσο περνούσαν οι ώρες εμφανίστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης σε ακόμα περισσότερα.

Σύμφωνα με το Pelop.gr, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα νοσηλευόμενα παιδιά έχουν φτάσει τον αριθμό 19, εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται στο Καραμανδάνειο και δύο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Τα παιδιά διακομίστηκαν στην Πάτρα από τη Ναύπακτο όπου φέρεται να υπέστησαν την μικροβιακή λοίμωξη σε παιδικό σταθμό. Δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, αλλά η κατάστασή τους όμως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το μικρόβιο που πρόσβαλλε τους μικρούς μαθητές.

Σε εξέλιξη είναι ήδη, από τις αρμόδιες Αρχές της Αιτωλιακαρνανίας, έρευνα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, προκειμένου από τον έλεγχο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της εκδήλωσης των συμπτωμάτων στα παιδιά.