Τι απαντά στην κριτική ότι καθυστερούν να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, τόνισε ότι στο παρασκήνιο κάποιοι προσπαθούν να περάσουν υπογείως ότι η υπόθεση έχει κομματικό πρόσημο.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είχε φωτογραφηθεί ποτέ με τον 53χρονο κατηγορούμενο όπως πολλά πολιτικά πρόσωπα, απάντησε αρνητικά, αλλά υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να ποινικοποιείται όποιος βγαίνει φωτογραφία με κάποιον που δεν γνωρίζει».

Στη συνέχεια και απαντώντας στην κριτική που ακούγεται ότι καθυστερούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων έχουν ταυτοποιηθεί και συνευρέθηκαν ή επιδίωξαν να συνευρεθούν με την 12χρονη, απάντησε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει αρχικά εισαγγελική παραγγελία.

Αν όμως όλα γίνουν βιαστικά τότε ενδέχεται να γίνουν λάθη ή παραλείψεις στην δικογραφία και όταν φτάσουμε στις ποινικές διώξεις να υπάρξουν μαζικές απαλλαγές. Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει καμιά συγκάλυψη κι όλα τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα την κατάλληλη στιγμή.