Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στη Θεσσαλονίκη αποχαιρετούν αυτή την ώρα, σε κλίμα οδύνης, η οικογένεια, οι συναθλητές, οι φίλοι, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχασε σε ηλικία 42 ετών τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο και συγκλόνισε με τον  επίλογο του προσωπικού του δράματος, που έγραψε ο ίδιος, σε μια τελευταία ανάρτησή του στο Facebook, η οποία δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, Δώρα, οι γονείς του, Γιώργος και Σούλα και τα αδέλφια του, Ανέστης και Μαρία.

Το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, την οποία δόξασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου κατά την έξοδο από την εκκλησία ήταν το «μετάλλιο» της αναγνώρισης, του σεβασμού και της αγάπης.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ολυμπιονίκες κ.ά.

Δείτε φωτογραφίες

Αλέξης Τσίπρας

Κωνσταντίνος Ζέρβας