Στην εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας για τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού, μια θερμή χειραψία αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, η επένδυση στο Ελληνικό ξεκίνησε από τη ΝΔ και τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βάλτωσε επί ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώθηκε επί ΝΔ.

«Η πρώτη σχετική συζήτηση στη βουλή έγινε το 2007. Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, η σύμβαση υπογράφηκε με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Και πάλι, ήταν η εποχή που ακούστηκαν πολλά, μέχρι και μετατροπή της περιοχής σε κοινωνικό λαχανόκηπο. Επρεπε να έρθει το καλοκαίρι του 2019 για να μπει το νερό στο αυλάκι. Και κυλά ερμητικά. Το κυβερνητικό πρόγραμμα θέλει την ανάπτυξη για όλους. Το Ελληνικό που γίνεται με ιδιωτικά κεφάλαια, υπολογίζεται ότι θα εισφέρει πάνω από 14 δισ. στα δημόσια ταμεία, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας, μιλάμε για ένα τεράστιο έργο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, δεν πέρασε απαρατήρητη την περασμένη εβδομάδα,  η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα εγκαίνια τριών γραμμών του Μετρό στον Πειραιά. «Χαίρομαι που είσαι σήμερα εδώ Αντώνη», φέρεται να είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρώην Πρωθυπουργό, επί των ημερών του οποίου ανακοινώθηκε το έργο της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσκληση έγινε από τον κ. Μητσοτάκη στον πρώην Πρωθυπουργό, με ένα τηλεφώνημα, με τον Αντώνη Σαμαρά να την αποδέχεται. «Ναι, θα έρθω», φέρεται να είπε ο  κ. Σαμαράς, αφήνοντας πίσω την ηχηρή απουσία του από την πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανήμερα των 48ων γενεθλίων από την ίδρυση του κόμματος.

Στα εγκαίνια του μετρό Πειραιά, οι δύο άνδρες κάθισαν στην πρώτη σειρά, δίπλα – δίπλα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαν έναν σύντομο διάλογο.

Συμβολικά, η κοινή παρουσία πρώην και νυν πρωθυπουργού, στέλνει ενωτικό μήνυμα στη γαλάζια παράταξη, και δημιουργεί ανάχωμα στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται πολιτικά από τις επιλογές του πρωθυπουργού, μετά την σκληρή κριτική που του άσκησε για το θέμα των παρακολουθήσεων, από την Κρήτη.

Την ίδια στιγμή, οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά φαίνεται να βρίσκονται στο καλύτερο σημείο, μετά από μια περίοδο ψυχρότητας που ακολούθησε την παρέμβαση του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ, όπου ο πρώην πρωθυπουργός είχε εστιάσει στα εθνικά θέματα αφήνοντας αιχμές.