Με εκταμιεύσεις δανείων 10 δισ. ευρώ μέσα στην τελευταία πολύ δύσκολη διετία, εκ των οποίων τα 4 δισ. ευρώ διατέθηκαν μέσα στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Alpha Bank, εξελίσσεται σε πρωτοπόρα τράπεζα στις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων.

Η διοίκηση της τράπεζας δεν έκρυψε την ικανοποίηση της κατά την πρόσφατη περιοδεία σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, όπου σχημάτισαν εικόνα για το επιχειρείν στις συγκεκριμένες περιφέρειες, αλλά και για τη λειτουργία του δικτύου των καταστημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες από την αξιοποίηση των παρεχόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων (όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το ΕΣΠΑ κ.ά.), καθώς και ο ρόλος της Alpha Bank στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.

Μάλιστα, η τράπεζα, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την πρώτη εταιρεία που εντάχθηκε στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Alpha Bank δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή χρηματοδότησης, αλλά και στην παροχή πλήρους εύρους υπηρεσιών συμβουλευτικής «προκειμένου να υποστηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο ταξίδι μετασχηματισμού που έχουν ξεκινήσει προς ένα πιο βιώσιμο και πράσινο Αύριο».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”