Ο Τούρκος πρόεδρος, προέβη εχθές σε ομιλία του, σε νέες προκλήσεις κατά της χώρας μας, μιλώντας για ισλαμοφοβία και στέρηση δικαιωμάτων στη δυτική Θράκη.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στην 12η Υπουργική Σύνοδο Ενημέρωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, τόνισε ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις και η ρητορική μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξάνονται.

Ειδικότερα, μίλησε για φασιστικούς κανονισμούς που περιορίζουν την ελευθερία λατρείας των μουσουλμάνων και για παρεμβάσεις στη μαντίλα, το χιτζάμπ και τη γενειάδα που επιχειρείται να γίνουν κανονικότητα.

«Ως Τουρκία, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον αγώνα κατά της ισλαμοφοβίας» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, καλώντας τα όργανα των μέσων ενημέρωσης να ενεργούν αίσθημα ευθύνης. Ο ίδιος χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη για τους μουσουλμάνους «να υπερασπιστούν πιο σθεναρά την παλαιστινιακή υπόθεση» και «να εξηγήσουν καλύτερα στον κόσμο τη στέρηση δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα εκεί».

«Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις επιθέσεις χωρίς να αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα μέτωπα, από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο μέχρι τη δυτική Θράκη», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.