Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια τοποθέτησαν στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε ο Ηλίας Μίχος.

Οι δράστες προσέγγισαν την πολυκατοικία στην οδό Στενημάχου στα Σεπόλια και πυροδότησαν τον μηχανισμό. Από την ανάφλεξη έσπασαν τζάμια, μαύρισαν μάρμαρα και προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Την ίδια στιγμή, στην πιο κρίσιμη φάση της έρευνας φαίνεται να βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Και αυτό καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει συλλεχθεί το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων που προκύπτουν από τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης προστασίας Ανηλίκων, το οποίο προστίθεται στην δικογραφία και αποστέλλεται στην 33η ανακρίτρια. Φέρονται μάλιστα να έχουν ταυτοποιηθεί αρκετοί από τους άνδρες που κακοποίησαν το κοριτσάκι, έναντι αμοιβής και δεν περιορίστηκαν στην ανταλλαγή μηνυμάτων.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η νέα συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, ενδεχομένως και τις επόμενες ημέρες,  στην οποία αναμένεται να παρουσιαστεί ένα «πακέτο» ταυτοποιημένων ατόμων από την ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποιους θα αναγνωρίσει.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εβδομάδα που έρχεται χαρακτηρίζεται «εβδομάδα εξελίξεων» , εν αναμονή νέων ενταλμάτων για συλλήψεις και άλλων προσώπων. Όμως σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, «τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η διαδικασία τον ορίζει η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση».

«Κλειδί» θεωρούνται τα στοιχεία που προκύπτουν από τους αναλυτές της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, τόσο από τα κινητά της 12χρονης, κυρίως όμως από τις συσκευές που κατασχέθηκαν από τον Ηλία Μίχο αλλά και από την 37χρονη προφυλακισθείσα μητέρα. Εκεί ίσως δοθούν οι απαντήσεις σχετικά με την διαχείριση της πλατφόρμας γνωριμιών, το γνωστό blindchat ,όπου είχαν δημιουργηθεί προφίλ της ανήλικης με στόχο της εκπόρνευση της.

Πάντως η έρευνα φαίνεται να διευρύνεται και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που αρχικά είχε αναφερθεί, δηλαδή και πριν τον Απρίλιο του 2022, με τους αστυνομικούς να «στέκονται» στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης που δείχνει ότι το ένα από τα δύο «πακιστανικά» τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε η 12χρονη είχε ημερομηνία ενεργοποίησης την 18η Ιουνίου 2021.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται και οι 7-8 άνδρες που προσήλθαν τα τελευταία 24ωρα αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και εξετάστηκαν ενόρκως.

Φέρονται να έχουν αναφέρει πως πιθανότατα να είναι ανάμεσα στα άτομα που συνομίλησαν μέσω της εφαρμογής με το κοριτσάκι- υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει στο σύνολο είναι 212 άτομα- , χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική της ηλικία, αποκαλύπτοντας πως με κάποιες  κοπέλες που ήταν ενήλικες συναντήθηκαν, χωρίς να πληρώσουν.

Από το σύνολο αυτών, έχουν κατασχεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, για κάποιους υπάρχουν ενδείξεις πως δεν έμειναν απλά σε ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά προχώρησαν και στο επόμενο βήμα, αυτό της δια ζώσης επαφής.

Πηγή: iefimerida.gr