‘Ενα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον Τζο Μπάιντεν, μετά από μια εκδήλωση προς τιμήν ενός από τους κηπουρούς του Λευκού Οίκου, να μοιάζει σαν να έχει «χαθεί», προκαλεί νέες ανησυχίες για την υγεία του Αμερικανού Προέδρου.

Στο κλιπ που δημοσιεύουν αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς το ως «ανησυχητικό», ο Αμερικανός πρόεδρος μοιάζει να έχει χάσει προς στιγμήν τον προσανατολισμό του και να μην ξέρει προς τα πού πρέπει να πάει.

Η New York Post σε δημοσίευμά της για το περιστατικό γράφει:«Ο 79χρονος πρόεδρος και η πρώτη κυρία είχαν μόλις φυτέψει ένα δέντρο προς τιμήν του Ντέιλ Χάνεϊ, που εργάζεται εδώ και 50 χρόνια στον Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος άρχισε να απομακρύνεται προτού γυρίσει ξαφνικά και ρωτήσει “Πού πάμε;».

Υπάλληλοι του Λευκού Οίκου ακούγονται στην κάμερα να δίνουν οδηγίες στον Αμερικανό πρόεδρο, που δείχνει κάπως μπερδεμένος, για το πώς να γυρίσει στον Λευκό Οίκο. «Κι αν θέλω να πάω προς τα εκεί;» ακούγεται να ρωτά εκείνος, εννοώντας την αντίθετη κατεύθυνση. «Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε» απαντά ένας από τους υπαλλήλους στον Μπάιντεν.

Τελικά ο Μπάιντεν ακούει τη συμβουλή των υπαλλήλων και κατευθύνεται προς εκεί που του έδειξαν.

Το παράξενο στιγμιότυπο είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά ανάλογων σκηνών με πρωταγωνιστή των Μπάιντεν τους τελευταίους μήνες, γράφει η Daily Mail, συμπληρώνοντας ότι μερικά από αυτά τα περιστατικά εγείρουν ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου, που τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 80.