Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος συναντήθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ με τον βασιλιά Κάρολο, είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και επίσημα μετά τις 1:30 το μεσημέρι της Τρίτης. Νωρίτερα, υπέβαλε την παραίτησή της η απερχόμενη ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, Λιζ Τρας.

Ο βασιλιάς Κάρολος, έδωσε την εντολή στον Ρίσι Σούνακ να σχηματίσει κυβέρνηση με την παράδοση να θέλει τον εκάστοτε βρετανό μονάρχη να ρωτάει τον πολιτικό που θα αναλάβει τα ηνία της Βρετανίας «μπορείτε να σχηματίσετε κυβέρνηση;».

Η ακρόαση του Ρίσι Σούνακ από τον βασιλιά Κάρολο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα 1844, η οποία πήρε το όνομά της από το έτος επίσκεψης ενός τσάρου της Ρωσίας και είναι μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ καθώς χρησιμοποιείται σε περίπτωση υποδοχής διακεκριμένων καλεσμένων. Η τελετή ακρόασης έχει τον τίτλο kissing of hands αν και, όπως σημειώνει το Sky News, το πιθανότερο είναι ότι αφορούσε μια υπόκλιση του Σούνακ και μια χειραψία με τον βασιλιά Κάρολο.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τη συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο, κατευθύνεται στη Ντάουνινγκ Στριτ έξω από την οποία αναμένεται να εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στην πρώτη ομιλία του Σούνακ έξω από την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία δεν θα είναι παρόντες υποστηρικτές του για να χειροκροτήσουν με την ομάδα του να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα έδινε καλή εντύπωση.