Δύο νεαροί Έλληνες στην Κρήτη, ο ένας από τους οποίους είναι ανήλικος, χρησιμοποιούσαν το φορτηγάκι που ανήκε σε έναν συγγενή τους ο οποίος έχει αποβιώσει, για να φορτώνουν σε αυτό τα κλοπιμαία από τις πέντε κλοπές και μια απόπειρα, που έκαναν σε επιχειρήσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Οι δράστες, εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης από μια περιπολία αστυνομικών του τμήματος Φαιστού να κινούνται με το αγροτικό φορτηγάκι σε μια περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην καρότσα του διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και 28 φυσίγγια πολεμικού όπλου, μέρος από τα οποία αποκαλύφθηκε ότι είχαν κλέψει από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που δεν λειτουργεί.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι από τις 5 Μαΐου είχαν εισβάλει στα προαύλια άλλων πέντε επιχειρήσεων και είχαν κλέψει μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία και ποσότητα πετρελαίου συνολικής αξίας 10.200 ευρώ.

Το ΙΧ του εκλιπόντα, κατασχέθηκε και οι δυο νεαροί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του ανηλίκου για παραμέληση της εποπτείας του.