Ο 48χρονος ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος χθες το πρωί γρονθοκόπησε τον 76χρονο ψαρά στη Μαρίνα της Καλλιθέας, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα .

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος του πυγμάχου.

Ο πρώην πυγμάχος, συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε ένα καφενείο, στο κέντρο της Καλλιθέας, ενώ στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ανέφερε πως δεν αντιλήφθηκε ότι είχε τραυματίσει τον 76χρονο.

Περιγράφοντας στους αστυνομικούς τον μοιραίο καβγά, εξήγησε πως όλα έγιναν για το σημείο που κολυμπούσε και ενοχλούσε τον ψαρά. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι ο δράστης με το θύμα να είχαν τσακωθεί ξανά τις προηγούμενες ημέρες και να γνωρίζονταν.

Μαρτυρία ερασιτέχνη ψαρά της περιοχής κάνει λόγο για ένα καβγά που είχε στο ίδιο σημείο ο 48χρονος Καζακστανός το πρωί της Πέμπτης με έναν ηλικιωμένο, η περιγραφή του οποίου ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του 76χρονου.

Ο 48χρονος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η ιατροδικαστική εξέταση όμως στην οποία υπεβλήθη η σορός του ηλικιωμένου και δείχνει θάνατο από ισχαιμικό επεισόδιο, περιπλέκει την ποινική του αντιμετώπιση.