Προσωπική επίθεση σε Μητσοτάκη και Δένδια –  «Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση χωρικών υδάτων»

Νέα επίθεση στην Ελλάδα, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στη Σάμο.

«Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να επικεντρωθεί στη θετική ατζέντα αλλά δεν κράτησε την υπόσχεσή του αυτή» είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας ότι «συνέχισαν να μιλάνε εναντίον μας, ειδικά ο Δένδιας».

«Οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία σημαίνουν ότι η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος, μάλιστα, σε απειλητικούς τόνους είπε ότι «η Αθήνα γνωρίζει καλά τι σημαίνει να διαφωνείς με την Άγκυρα».

«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων» στο Αιγαίο, διαμήνυσε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος επεσήμανε πως η Άγκυρα, «δεν αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός που την έχει φυλακίσει στις ακτές της».

Παράλληλα ο Τσαβούσογλου στηλίτευσε τη στάση του διεθνούς παράγοντα και συγκεκριμένα των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για έλλειψη ισορροπίας, ενώ ισχυρίστηκε πως το casus belli δε συνιστά απειλή έναντι της Ελλάδας.

«Οι απαντήσεις που δώσαμε, εκνεύρισαν την Ελλάδα» είπε ο Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος πως «κατέρρευσε η προπαγάνδα της Αθήνας». Σημείωσε δε πως, «η Ελλάδα προσπάθησε να μας συκοφαντήσει με ψεύτικες φωτογραφίες και πληροφορίες. Τους απαντήσαμε με έγγραφα».

Επανέλαβε μάλιστα τους ισχυρισμούς περί έλλειψης σεβασμού των μειονοτήτων στην Ελλάδα.