Ένας αδερφός και άλλα μέλη της οικογένειας του 17χρονου, που σκοτώθηκε από καραμπίνα στη Μάνδρα από τον 14χρονο αδερφό του, βρέθηκαν σήμερα το πρωί (5/11) στην Ευελπίδων.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα 8 παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση, καθώς στη σορό του 17χρονου βρέθηκαν σημάδια από τον ιατροδικαστή.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του 17χρονου κάνει λόγο για θάνατο που προήλθε από τη σφαίρα που καρφώθηκε στον αυχένα, ενώ εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης στο σώμα του νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής έχει διακρίνει στη σορό του 17χρονου σημάδια που παραπέμπουν σε κακοποίηση αλλά το είδος της θα φανεί μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα οχτώ παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση.

Η σχετική έρευνα διεξάγεται μετά τις καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση που έχουν υποστεί τα παιδιά τις όποιες έφερε στο «φως» το Χαμόγελο του Παιδιού. Στην ανακοίνωσή της για το τραγικό περιστατικό η οργάνωση τονίζει πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του».

Επιπλέον, επισημαίνει, πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των 8 παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου.