Συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία, ένα αεροπλάνο της εταιρείας Precision Air, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο στην Μπουκόμπα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Τανζανίας TCB.

Βάσει του TCB, 26 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά 43 άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος (39 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος), με τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης να συνεχίζονται.

Το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα Νταρ Ελ Σαλάμ, «έπεσε σήμερα το πρωί στη λίμνη Βικτόρια εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας», μετέδωσε το TBC. Ο  αξιωματούχος Ουίλιαμ Μουαμπαγάλε, δήλωσε πως το αεροπλάνο έπεσε στο νερό σε απόσταση 100 μέτρων από το αεροδρόμιο.

Σωστικά σκάφη έχουν αναπτυχθεί και διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για τη διάσωση παγιδευμένων επιβατών, πρόσθεσε το TBC.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου Χάσαν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.

«Πληροφορήθηκα με θλίψη την είδηση για το ατύχημα με το αεροπλάνο της Precision Air», έγραψε στο Twitter. «Ας παραμείνουμε ήρεμοι τη στιγμή που διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης και ας προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει».

Το αεροδρόμιο της Μπουκόμπα βρίσκεται στις όχθες της Λίμνης Βικτόρια, της μεγαλύτερης λίμνης της Αφρικής. Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας.