Για να αποτρέψει την πλήρη αποτυχία του δικτύου, η εθνική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο ότι θα συνεχίσει να επιβάλλει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε επτά περιοχές. Η τεράστια πίεση στην ικανότητα της Ουκρανίας να παρέχει ισχύ είναι το αποτέλεσμα του εκτεταμένου βομβαρδισμού από τις ρωσικές δυνάμεις κρίσιμων ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα, μια τακτική που σύμφωνα με τους αναλυτές έχει καταφύγει ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας καθώς τα στρατεύματά του έχουν υποστεί επανειλημμένες αποτυχίες στο πεδίο της μάχης.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα ρωσικά πλήγματα έχουν προκαλέσει νέα ταλαιπωρία στους πολίτες της Ουκρανίας και ανάγκασαν τους αξιωματούχους να αναλογιστούν την πιθανότητα περαιτέρω ζημιάς να τους καταστήσει ανίκανους να παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

«Κατανοούμε ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει τέτοιες επιθέσεις, μπορεί να χάσουμε ολόκληρο το ηλεκτρικό μας σύστημα», δήλωσε ο Ρομάν Τκατσούκ, διευθυντής ασφαλείας της δημοτικής κυβέρνησης του Κιέβου, σε συνέντευξή του, μιλώντας για την πόλη. Οι αξιωματούχοι της πρωτεύουσας έχουν ενημερωθεί ότι είναι πιθανό να έχουν τουλάχιστον 12 ώρες ειδοποίηση ότι το δίκτυο ήταν στα πρόθυρα της αποτυχίας. Εάν φτάσει σε αυτό το σημείο, είπε ο κ. Τκατσούκ, «θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους ανθρώπους και να τους ζητάμε να φύγουν».

Εν τω μεταξύ, Νέα πυραυλική επίθεση πραγματοποίησαν τις νυχτερινές ώρες  του Σαββάτου οι Ρώσοι στη Ζαπορίζια, με συνέπεια να καταστραφεί το κτίριο μιας εμπορικής επιχείρησης και να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

«Το αποτέλεσμα της νυχτερινής πυραυλικής επίθεσης του εχθρού στη Ζαπορίζια ήταν η καταστροφή ενός διώροφου κτιρίου μιας εμπορικής επιχείρησης. Οι πυροσβέστες μας έσβησαν μια μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά» ανέφερε στη σχετική ενημέρωση στο Telegram ο Ουκρανός επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Ζαπορίζια.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής πρόσθεσε ότι ένας άλλος πύραυλος έπεσε σε οικόπεδο. Παράθυρα ιδιωτικών κτιρίων και δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από το ωστικό κύμα.