Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την πανελλαδική απεργία, μετά από κάλεσμα Πολιτικών Κομμάτων, Συνδικαλιστικών Φορέων και Ομοσπονδιών, Εργατικών Σωματείων και Συνδικάτων, καθώς και Οργανώσεων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές του Συντάγματος, της πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς και επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή περίπου 16.000 διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδες ατόμων που αποκόπηκαν από το πλήθος, οι οποίες προέβησαν στη ρίψη μολότοφ και αντικειμένων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Στη συνέχεια, από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε απαραίτητη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές, από τις οποίες οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε αστυνομικός.

Στη συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.