Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Νότης Μηταράκης, τοποθετήθηκε για το θέμα των παρακολουθήσεων απαντώτας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα κάλεσε την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα να δώσουν εξηγήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μαζί με την Τουρκία πολέμιος της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μας. Ο κ. Μηταράκης, παράλληλα, υπογράμμισε πως η μεταναστευτική πολιτική της χώρας είναι αποτελεσματική και θα συνεχίσει να είναι, παρά τις «φωνές» του ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτά σύνορα.

«Ζούμε σε μια διττή πραγματικότητα. Υπάρχει ο έξω κόσμος, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα ελληνοτουρκικά, η ενεργειακή κρίση. Αυτά απασχολούν τον κόσμο και αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών του 2023 που θα γίνουν στην ώρα τους. Για το θέμα της ακρίβειας, η κυβέρνηση διαρκώς στηρίζει την πραγματική οικονομία», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σχολίασε: «Στο θέμα των παρακολουθήσεων κάποιοι προσπαθούν να στήσουν σκηνικό Novartis. Είναι πρωτόγνωρο να προσπαθεί να αποδείξει η Νέα Δημοκρατία πως δεν φταίει. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε πριν τις εκλογές να υποβιβάσει από κακούργημα σε πλημμέλημα το αδίκημα. Οι κινήσεις της αντιπολίτευσης δείχνουν τον παραλογισμό στην υπόθεση. Ο Μητσοτάκης δεν τα δέχεται όλα αυτά. Ένα τηλέφωνο παρακολουθείται από οποιαδήποτε χώρα. Δεν υπάρχει θέμα παρακολούθησης από την κυβέρνηση με παράνομο λογισμικό. Η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί τον εαυτό της. Πως γίνεται να έχει η αντιπολίτευση στοιχεία για την κυβέρνηση πως παρακολουθεί τον εαυτό της. Ο πρωθυπουργός παίρνει την ευθύνη όταν δεν λειτουργεί κάτι. Επαναφέραμε τον δεύτερο εισαγγελέα που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για τα «γραμμάτια» που ξεπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συνεδρίαση της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Αυτό είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Γιατί παρεμβαίνει στο θέμα μιας αμυντικής συμφωνίας και ζητάει να μπουν μεσάζοντες; Γιατί υπήρχαν συστήματα παρακολουθήσεων, γιατί παρακολουθούσε δικό του Υπουργό; Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί ένα θέμα το οποίο, κατά αυτόν, είναι πλημμέλημα».

Ο κύριος Μηταράκης συνέχισε, αναφέροντας: «Τον Έλληνα πολίτη ενδιαφέρει η ακρίβεια, η οικονομία, η μείωση της ανεργίας, η ποιότητα της Παιδείας, τα εθνικά, ειδικά με την ρητορική έντασης από την Τουρκία. Παρά την πίεση στο μεταναστευτικό, θα έχουμε τις δεύτερες χαμηλότερες ροές. Και ποιον βρίσκουμε πάλι απέναντι μας; Τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πιέζει να επανέλθει η πολιτική ανοιχτών συνόρων. Φυλάσσουμε τα σύνορά μας και δεν θα κάνουμε το χατίρι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με τις ΜΚΟ που υπάρχουν στη χώρα μας: «Υπάρχουν λίγες ΜΚΟ που έχουν μπει στο Μητρώο. Η πλειοψηφία που λειτουργούσαν το διάστημα 2015-2019, έχουν φύγει μόνες τους. Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ΜΚΟ, στη Λέσβο και στην Κω, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με ποινικές δικογραφίες για παράνομη διευκόλυνση εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική Eπικράτεια».