Ο Στέφανος Μάνος τονίζει ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, απαριθμώντας τα επιτεύγματα, όπως το gov.gr και τις λοιπές ηλεκτρονικές συναλλαγές που διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ωστόσο, ο Στέφανος Μάνος μιλά για «κολοβό εκσυγχρονισμό εξαιτίας της ανευθυνότητας της κυβέρνησης», εξηγώντας ότι θα έπρεπε είτε να απολύσει, είτε να μετατάξει σε περιοχές που έχουν ανάγκες όσους υπαλλήλους απελευθερώνονται από τα καθήκοντά τους λόγω της ψηφιακής προόδου.

Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

«Η μεγαλύτερη ίσως επιτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν, κατά τη γνώμη μου, η τοποθέτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πιερρακάκης κατάφερε σε σύντομο διάστημα να θέσει σε λειτουργία την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Ελληνικού Δημοσίου -gov.gr- και να περάσει σε αυτή εκατοντάδες υπηρεσίες. Χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται γρήγορα και αξιόπιστα χωρίς να ταλαιπωρούνται.

Ο κ. Πιερρακάκης σε μερικές από τις πολλές του συνεντεύξεις έχει αναφερθεί στον αριθμό των διαφόρων συναλλαγών που διεκπεραιώνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Ο εκσυγχρονισμός του κ. Πιερρακάκη μου φαίνεται όμως κολοβός εξ αιτίας της ανευθυνότητας της κυβέρνησης. Εξηγούμαι: Οι χιλιάδες πράξεις που γίνονται τώρα από το σπίτι απαλλάσσουν ένα δημόσιο υπάλληλο από τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει αυτός αν δεν είχε υπάρξει το σύστημα Πιερρακάκη. Η κυβέρνηση όφειλε είτε να απολύσει όσους δεν έχουν πια δουλειά είτε να τους μετατάξει σε υπηρεσίες ή περιοχές της χώρας που έχουν ανάγκη. Τίποτε από τα δύο δεν έκανε προτιμώντας να πληρώνει ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ανθρώπους που δεν έχουν πια δουλειά. Μου φαίνεται ανήθικο σε βάρος ιδίως εκείνων που έχουν λιγότερα εισοδήματα από τους δημόσιους υπαλλήλους που η κυβέρνηση προστατεύει.

Πηγή: iefimerida.gr