Στο διεθνές αεροδρόμιο της Λίμα του Περού, δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν το πυροσβεστικό τους όχημα συγκρούστηκε με αεροπλάνο της LATAM Airlines, που ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Το πυροσβεστικό όχημα βγήκε στον διάδρομο απογείωσης και βρέθηκε στην πορεία του αεροπλάνου, το οποίο μετέφερε 120 επιβάτες. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι 20 επιβάτες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με τουλάχιστον δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο από το περιστατικό που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροσκάφος να συγκρούεται με το πυροσβεστικό όχημα και στη συνέχεια να παίρνει γρήγορα φωτιά και να ακινητοποιείται στη συνέχεια.

Η Lima Airport Partners, ανέφερε ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων ανεστάλη. Στο Airbus A320neo επέβαιναν 120 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. «Οι ομάδες μας παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα σε όλους τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε η εταιρεία.

Η πτήση LA2213 απογειωνόταν από το κεντρικό αεροδρόμιο της Λίμα με προορισμό την πόλη Χουλιάκα του Περού.

Η LATAM Airlines δήλωσε ότι λυπάται για τον θάνατο των πυροσβεστών και ότι θα παράσχει ευελιξία για τον επαναπρογραμματισμό των πτήσεων στους πληγέντες επιβάτες χωρίς επιπλέον κόστος. Πάντως, όπως ανέφερε, δε γνωρίζει γιατί το πυροσβεστικό όχημα βρισκόταν στον διάδρομο.

«Δεν αναφέρθηκε κανένα έκτακτο περιστατικό στην πτήση. Ήταν μια πτήση που βρισκόταν σε βέλτιστες συνθήκες για να απογειωθεί, είχε άδεια απογείωσης και συνάντησε ένα φορτηγό στον διάδρομο και δεν γνωρίζουμε τι έκανε το φορτηγό εκεί», ανέφερε ο Manuel van Oordt, γενικός διευθυντής της LATAM Airlines Peru. «Πρέπει να ερευνήσουμε και να διαπιστώσουμε γιατί βρισκόταν εκεί».

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό σε λιγότερο από ένα μήνα που αφορά την LATAM Airlines, αφού το ρύγχος ενός αεροσκάφους της καταστράφηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας που το ανάγκασε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.