Εξαρθρώθηκε μετά την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, μια σπείρα έξι Ρομά, μεταξύ των οποίων δυο ανήλικοι ηλικίας 17 και 16 χρόνων, που δρούσαν από τον Ιανουάριο του 2020 στην Αχαΐα και στην Ηλεία όπου είχαν διαπράξει 42 κλοπές και είχαν αποκομίσει πάνω από 45.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, διέπραξαν 21 κλοπές σε σπίτια και αποθήκες και 20 κλοπές σε αγροτεμάχια από τα οποία άρπαξαν χρήματα, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Μάλιστα, σε μια κλοπή λεηλάτησαν ένα μετασχηματιστή σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας για να αρπάξουν τα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν πυρκαγιά που αποτέφρωσε αγροτική έκταση δέκα στρεμμάτων.

Οι δράστες πωλούσαν τη λεία τους στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων ενός συνεργού τους, που μάλιστα δεν διέθετε καν άδεια για τη λειτουργία της. Σε έρευνες που είχαν γίνει στην συγκεκριμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει 569,5 κιλά τμημάτων καλωδίων χαλκού και 80 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικά εργαλεία, βενζινοκίνητα, χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία προέρχονταν από τις κλοπές. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας για διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμό και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.