Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να έχει στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο.

Βάσει πληροφοριών, θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά την ανάληψη του βασιλικού αξιώματος από τον Κάρολο. Στην ατζέντα της συνάντησης τους θα είναι φυσικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το ενδεχόμενο επιστροφής τους στην Ελλάδα, όπως επίσης και το Dumfries House, η ιστορική έπαυλη στη Σκωτία  που διαχειρίζεται από το 2007 το Ίδρυμα του Βασιλιά. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου.

Προς το παρόν, δεν έχει γινεί γνωστό αν η συνάντηση του βασιλιά Κάρολου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ή σε κάποιο άλλο από τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε αυτό το ταξίδι θα έχει μαζί του τον διευθυντή του οικονομικού του γραφείου, Αλέξη Πατέλη και μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.

Ο πρωθυπουργός, θα βρίσκεται στο Λονδίνο για να μιλήσει σε εκδήλωση του London School of Economics, με θέμα: «Η Ελλάδα – Ο δρόμος προς τα εμπρός». Πρόκειται να συνομιλήσει σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια λειτουργίας του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, στο London School of Economics, με τον καθηγητή Kevin Featherstone για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη.