Στις 16:00 ξεκινά σήμερα η τελετή έναρξης του μουντιάλ, δύο ώρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Το κυρίως σόου θα έχει διάρκεια 30 λεπτών, καθώς θα πρέπει να αδειάσει κι ο αγωνιστικός χώρος για να διεξαχθεί το ματς και θα έχει ως πρωταγωνιστή τον Κορεάτη ποπ σταρ και τραγουδιστή των BTS, Jung Kook ο οποίος μαζί με τον Καταριανό Fahad Al Kubaisi θα ερμηνεύσουν το τραγούδι Dreamers.

Επιπλέον, θα εμφανιστούν οι Trinidad Cardona, Davido and Aisha που θα ερμηνεύσουν τον ύμνο της διοργάνωσης «Haya, Haya» ενώ επί σκηνής θα βρεθεί και ο Ρόμπι Γουίλιαμς.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε επτά θεματικά μέρη κι έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει, γεφυρώνοντας τις όποιες διαφορές μέσω του σεβασμού της διαφορετικότητας και μας επιτρέπει όλους να ενωθούμε σαν μια φυλή.

Στη διάρκεια της γιορτής θα τονίζονται οι παραδόσεις του Κατάρ, αλλά θα υπάρχουν και ειδικά αφιερώματα στις υπόλοιπες 31 ομάδες που συμμετέχουν.

Οι Καταριάνοι, ετοιμάζονται για τον πρώτο τους αγώνα, που ανοίγει και τη διοργάνωση, σε Μουντιάλ, κόντρα στο Ισημερινό που έκανε τη μεγάλη έκπληξη στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής, αλλά επικύρωσε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση μόλις στις 7 Νοεμβρίου.