Ο Ρουβίκωνας, πραγματοποίησε επίθεση στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή, τον οποίο χαρακτηρίζει «εκτελεστικό όργανο της έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της».

«Στο σαθρό επιχείρημα ότι κάποιος κάνει απλά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται, εμείς απαντάμε ότι η ντροπή δεν είναι δουλειά. Δεν είναι δουλειά να συμμετέχεις σε εξώσεις. Στο επιχείρημα ότι εκτελούσε τα καθήκοντά του, εμείς απαντάμε ότι μέσα στα «καθήκοντά» του δεν είναι το σπάσιμο της πόρτας του σπιτιού και ο εξευτελισμός της Ι. Κολοβού, μην αφήνοντάς την να πάρει ούτε τα πράγματά της, ούτε καν να πάει μέχρι την τουαλέτα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο Ρουβίκωνας.

Θαμπίζεται πως οι αρχές προχώρησαν σε  έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία για χρόνια ήταν συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη, μετά τον πλειστηριασμό για χρέος της τάξης των 15.000 ευρώ

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια, στις 5:30 το πρωί της Δευτέρας έφτασε ο δικαστικός επιμελητής μαζί με αστυνομικούς, της χτύπησαν την πόρτα και της ζήτησαν να τους ανοίξει. Όταν η ίδια δεν το έκανε, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, τότε κλειδαράς έσπασε την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι.