Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ, έβαλε στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι «θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν».

Η συγκεκριμένη αναφορά σχετίζεται με όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Δένδια, στην Τρίπολη της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Εάν ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας θα σπεύδουν στις χώρες με τις οποίες η Τουρκία έχει αποδοτικές σχέσεις όταν κάνουμε περαιτέρω βήματα, μπορώ να σας πω ότι θα κάνουμε τέτοια βήματα που ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν και θα γυρίζουν στον αέρα. Για να ακολουθούν τα βήματα που κάνουμε εμείς».

«Αγωνιούν επειδή σε περίπτωση που γίνει η προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο τελειώνουν οι παράνομες κινήσεις της Ελλάδας και τα παράνομα βήματά της στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, ξεχνώντας την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. «Ο (Δένδιας) δεν πήρε αποτέλεσμα στη Λιβύη, και ούτε θα πάρουν κάποιο αποτέλεσμα» ισχυρίστηκε.

«Η Ελλάδα που είχε αποχωρήσει από το NATO και αργότερα με την έγκριση μας επέστρεψε στο ΝΑΤΟ σήμερα είναι μια χώρα που φιλοξενεί τους τρομοκράτες του FETO και του PKK έχει τα στρατόπεδά τους και τους στηρίζει» τόνισε ο Τσελίκ, επιμένοντας  σε ψέματα.

Για τη Φινλανδία και τη Σουηδία, ο εκπρόσωπος του AKP έστειλε το μήνυμα πως «όταν θα θεωρήσουμε πως μας ικανοποιούν οι νομικές αλλαγές τις οποίες θα κάνουν τότε με χαρά θα πούμε το ‘ναι’. Όμως όσο δεν συμβαίνει αυτό και δεν μας ικανοποιούν δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε την έγκριση μας».