Τι απαντά στη φράση Μητσοτάκη για «άρωμα εκλογών»

O Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και σχολίασε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας όπως την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τα κόκκινα δάνεια, το εν εξελίξει θέμα των παρακολουθήσεων, την ενεργειακή κρίση αλλά και την φράση του πρωθυπουργού «Ήδη μυρίζει εκλογές».

«Η κυβέρνηση κινείται με όρους δουλειάς. Προφανώς, όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε με την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, οι πολίτες να ενημερωθούν παράλληλα για το ποια είναι προοπτική της επόμενης μέρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργης.

«Πρέπει να δούμε τι θα αποδώσει η έρευνα της Δικαιοσύνης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, αναφερόμενος στο πλήθος καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» και άλλες δομές φροντίδας παιδιών προχωρώντας σε δύο κομβικά σημεία: «Πρώτον: Σεξουαλική ή άλλου είδους κακοποίηση των παιδιών, συνιστά ειδεχθές έγκλημα. Πλέον, η χώρα έχει εθνικό σχέδιο διαχείρισης τέτοιων κρουσμάτων, ειδικό μητρώο για το ποιος εργάζεται με τα παιδιά αυτά σε αυτές τις δομές αλλά και ένα μητρώο καταγραφής της εξέλιξής τους. Δεύτερον: Το πιο κατάλληλο μέτρο οικογενειακής επανένωσης είναι η αναδοχή ή η υιοθεσία, με την αποϊδρυματοποίηση να είναι ο στόχος», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατεύσει τους πραγματικά ευάλωτους και αδύναμους» ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια αλλά και το ύψος των δόσεων, μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία υψηλού πληθωρισμού.