Η Νέα Δημοκρατία, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου (χωρίς αναγωγή), καταγράφει ποσοστό 30%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25%, ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατατάσσεται τρίτο με ποσοστό 10.5%. Το ΚΚΕ ανιχνεύεται στο 4.5%, η Ελληνική Λύση στο 4% και το ΜεΡΑ25 στο 2.5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, παραμένει και σε αυτή την πανελλαδική μέτρηση η ακρίβεια, ενώ ακολουθούν: τα εθνικά θέματα, τα ζητήματα μισθών και συνθηκών εργασίας, τα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας, οι παρακολουθήσεις – υποκλοπές και τα θέματα δημόσιας ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Η ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο κυμαίνεται στο 34%, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αξιολογούνται αρνητικά ως προς το δικό τους αντιπολιτευτικό έργο.

Ειδικότερα,  το 22% δηλώνει απόλυτη ή σχετική ικανοποίηση από το έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το 14% από το έργο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 13% από το έργο του ΚΚΕ, το 9% από αυτό της Ελληνικής Λύσης και το 17% από το αντίστοιχο του ΜεΡΑ25.

Ως το πιο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία, με το 40% να διατηρεί την άποψη ότι πρόκειται για ένα «αξιόπιστο» ή «σχετικά αξιόπιστο» πολιτικό κόμμα. Δεύτερο στη σχετική λίστα έρχεται το ΚΚΕ με 34%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 32%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 31%, το ΜεΡΑ25 με 22% και τέλος, καταγραφόμενο ως το πιο αναξιόπιστο μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναδεικνύεται η Ελληνική Λύση (9%).
Στον δείκτη ικανότητας διακυβέρνησης, περίπου 1 στους 2 θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα «ικανό» ή «σχετικά ικανό» να κυβερνήσει, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 36%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 34%, το ΜεΡΑ25 με 13% και το ΚΚΕ με 10%.

Μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, o πρωθυπουργός προσλαμβάνεται ως αποτελεσματικότερος στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, συνεπέστερος απέναντι σε όσα λέει και υπόσχεται αλλά και ικανότερος στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πιο ασυμβίβαστος απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα, πιο ακέραιος στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους αλλά και ως να αφουγκράζεται καλύτερα τα προβλήματα της κοινωνίας.

Αξιοσημείωτη σε σχέση με τον «Σφυγμό του Σεπτεμβρίου» είναι η βελτίωση του πρωθυπουργού στον δείκτη «αντισυστημικότητας», καθώς πλέον θεωρείται «ασυμβίβαστος απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα» από το 28% έναντι του 25% της προηγούμενης μέτρησης. Συμπυκνώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα παραπάνω ευρήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41%) συνεχίζει να υπερτερεί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (34%) στον δείκτη εμπιστοσύνης για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Η μέτρηση της δυνητικής εκλογικής επιρροής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καταγράφει την τρέχουσα περίοδο, ένα ανώτατο δυνητικό εκλογικό όριο για τη Νέα Δημοκρατία της τάξης του 40%, ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της τάξης του 34%, ποσοστά τα οποία αντιστοιχούν στον όγκο των ψηφοφόρων με τον οποίο το κάθε κόμμα «συνομιλεί», διεκδικώντας την προτίμηση τους στον δρόμο προς τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στον δείκτη όχλησης από μια πιθανή ανάληψη της εξουσίας από τα δύο κυρίαρχα στον εκλογικό ανταγωνισμό κόμματα, η μεγαλύτερη μερίδα (46%) θα ενοχλούνταν περισσότερο αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ η μικρότερη (43%) αν το κυβερνών κόμμα πετύχαινε μια νέα εκλογική νίκη.
Screenshot_70
Screenshot_77
Screenshot_78