Σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι χτυπούσε και κακομεταχειριζόταν βρέφη ηλικίας έως 1,5 ετών, σε ιδιωτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόταν. Σε βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των γονιών, οι οποίοι το θεωρούν ως ένα σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει, όπως υποστηρίζουν, ότι τα παιδιά τους διέτρεξαν κίνδυνο από την καταδικασμένη βρεφονηπιοκόμο.

Οπως υποστηρίζουν οι γονείς, στο βίντεο φαίνεται η βρεφονηπιοκόμος να χαστουκίζει απρόκλητα ένα μικρό παιδί, το οποίο στη συνέχεια το τραβά από το χέρι. Η γυναίκα ακούγεται στο βίντεο να λέει σε ένα παιδάκι «εσύ τι κοιτάς; Λες και θα φας εσύ» ενώ τραβάει και ένα από το χέρι. Η 47χρονη που καταδικάστηκε άσκησε έφεση και παραμένει ελεύθερη. Η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.

«Χτυπούσε τα παιδάκια στα μάγουλα ή στα χέρια [….] Τα φώναζε όταν γκρίνιαζαν ή δεν έτρωγαν το φαγητό τους ή όταν δυσκολεύονταν να κοιμηθούν. Εκείνα κοκάλωναν κάθε φορά» είχε πει ενώπιον του δικαστηρίου η καταγγέλλουσα. «Φοβήθηκα μήπως με απολύσουν και για αυτό δεν είπα κάτι» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η διοίκηση δεν γνώριζε τίποτα για τη συμπεριφορά της.

Δείτε το βίντεο (ΕΔΩ)