Ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ μεταφέρθηκε σε παρηγορητική φροντίδα στο νοσοκομείο και «δεν ανταποκρίνεται πλέον στη χημειοθεραπεία» στη μάχη του κατά του καρκίνου του εντέρου.

Δημοσιεύματα στη Βραζιλία αναφέρουν ότι ο 82χρονος, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνει μέτρα για την ανακούφιση του πόνου σε θάλαμο «παρηγορητικής φροντίδας στο τέλος της ζωής».

Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας την Τρίτη, υποφέροντας από πρήξιμο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Μια ανακοίνωση την Πέμπτη ανέφερε ότι ο τρεις φορές νικητής του Μουντιάλ βρισκόταν σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο με την κόρη του Kely να επιμένει ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο, δημοσίευμα της Folha de Sao Paulo ανέφερε ότι ο Πελέ δεν ανταποκρίνεται πλέον στη χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του εντέρου που τον ταλαιπωρεί.

Αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται πλέον σε παρηγορητική φροντίδα, κάτι που αφορά ασθενείς με δυνητικά απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή καταστάσεις και φροντίδα στις τελευταίες στιγμές της ζωής τους. Στόχος της εν λόγω θεραπείας είναι η πρόληψη και η ανακούφιση του πόνου για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια.

Γνωστή και ως «φροντίδα στο τέλος της ζωής», απευθύνεται σε άτομα που πιστεύεται ότι βρίσκονται στους τελευταίους μήνες ή χρόνια της ζωής τους και παρέχει επίσης υποστήριξη στις οικογένειές τους.

Πηγή: iefimerida.gr