Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σήμερα το πρωί, στον ΣΚΑΪ «έδειξε» ως πιθανότερες τις ημερομηνίες για τη διενέργεια των εκλογών, αυτές που «πλησιάζουν» προς το τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Οικονόμου, εξήγησε ότι από την άνοιξη και μετά κάθε μέρα μπορεί να είναι μια πιθανή ημερομηνία για τις εθνικές κάλπες.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Έχουμε το γεγονός ότι θα γίνει μια εκλογική αναμέτρηση που δεν θα βγάλει κυβέρνηση εξαιτίας της μεθόδευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νάρκη της απλής αναλογικής. Από την άνοιξη και μετά, κανείς μπορεί να περιμένει τις εκλογικές διαδικασίες. Η Ν.Δ. έχει πει καθαρά ότι θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για αυτοδυναμία ώστε να λαμβάνονται γρήγορα και ουσιαστικά αποφάσεις».

Για τις συνεχείς αποκαλύψεις σχετικά με τις υποκλοπές, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Η δικαιοσύνη απαιτείται να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών παθογενειών για τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και να καταστήσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης λογισμικών παρακολούθησης».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Αφενός έχουμε φροντίσει να διευρύνουμε την απήχηση των θέσεών μας και να αποδομούμε τα παρανοϊκά επιχειρήματα της άλλης πλευράς, τη διαστρέβλωση διεθνούς νομιμότητας, από την άλλη ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας».