Ο 41χρονος ιδιοκτήτης φανοποιείου, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου και με πρόταση εισαγγελέα, ομόφωνα αθώος, για την θανατηφόρα συμπλοκή με γείτονά του, που είχε γίνει μέσα στην επιχείρησή του, στο Νέο Σούλι Πατρών.

Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, όταν το θύμα εισέβαλλε οπλισμένο μέσα στην επιχείρησή του και τον απειλούσε.

Στο δικαστήριο επιβεβαιώθηκε ότι το θύμα, είχε ψυχιατρικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου του 2020.

Όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο φανοποιείο όπου ήχησε ο συναγερμός. Στο σημείο έσπευσε ο ιδιοκτήτης οπλισμένος. Εκεί διαπίστωσε ότι ο 41χρονος είχε παραβιάσει το χώρο και κρατούσε μια οπλισμένη καραμπίνα και μια κλαδευτήρα.

Στη συνέχεια, έγινε συμπλοκή με μοιραία κατάληξη, καθώς ο 41χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, για να αμυνθεί πυροβόλησε το θύμα με πιστόλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, φαίνεται ότι έπαιξε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπήρχε στο χώρο και κατέγραψε την στιγμή του αιματηρού γεγονότος, όπου το θύμα φαίνεται να κυνηγά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Μετά το τραγικό συμβάν ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών παραπέμφθηκε τελικά σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.