Αλλάζει ξανά ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά, δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.

Χαλάει ξανά ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Την Πέμπτη στην αρχή της ημέρας και ως το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο.

Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει στα νότια τους 20 βαθμούς.

Την Κυριακή, πρώτα στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει. Μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία στα δυτικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Την Κυριακή θα βρέξει και στην Αττική αλλά και στις περισσότερες περιοχές. Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ένα σύστημα όχι χειμερινό αλλά έντονα φθινοπωρινό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι από σήμερα νοτιάδες , θα ενισχυθούν το Σάββατο στα πελάγη στα 7 και την Κυριακή στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Η πρόγνωση της Πέμπτης από το Meteo

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 19, στην Ανατολική Στερεά από 5 έως 19, στη Δυτική Στερεά από 9 έως 18, στην Πελοπόννησο από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.