Οι γονείς του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς έφτασαν συνοδεία του δικηγόρου τους, Θεόφιλου Αλεξόπουλου, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Οι γονείς του 16χρονου, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του, αποχώρησαν συντετριμμένοι από τα δικαστήρια.

«Ο Κώστας χαροπαλεύει. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο. Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου, ήταν το καλύτερο παιδί. Έκανε αυτό που έκανε και ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει και να τον σκοτώσει», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου Κώστα.

Ο πατέρας του 16χρονου ευχαρίστησε όλους τους Ρομά που από την ημέρα που έγινε γνωστό το περιστατικό ξεσηκώθηκαν και βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια.

Η μητέρα του 16χρονου, τόνισε: «Θέλουμε δικαιοσύνη».

Ο ανήλικος Ρομά, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 1,5 ετών, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η κατάστασή του 16χρονου εξακολουθεί να μη παρουσιάζει κάποια βελτίωση και παραμένει κρίσιμη, ενώ επανέλαβε πως επρόκειτο για μια ευθεία βολή εξουδετέρωσης. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός, αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος. Σημείωσε, δε, πως την Παρασκευή αναμένεται να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση.