Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, για προσπάθεια ταύτισης του περιστατικού στη Θεσσαλονίκη, με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως και «επανάληψης των θλιβερών γεγονότων».

«Διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό. Δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για κομματικούς λόγους την υπόθεση. Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με το 2008 και την επανάληψη των θλιβερών γεγονότων», ανέφερε ο υπουργός.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ευχήθηκε στην οικογένεια του 16χρονου «γρήγορη ανάρρωση», ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις».

«Η ισχύς της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόφωνης καταδίκης. Στηρίζουμε την Αστυνομία αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου. Ο νόμος είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Εύχομαι στην οικογένεια του 16χρονου να αναρρώσει γρήγορα» πρόσθεσε.