O πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπάς, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, το δυστύχημα με θύμα τον 11χρονο μαθητή.

Μιλώντας στο Open για τα αίτια του δυστυχήματος, εκτίμησε πως οι δύο υπεύθυνοι της εργασίας, έκαναν ένα λάθος, το οποίο ήταν και το μοιραίο.

«Τα έκαναν σωστά ως ένα σημείο. Ξέχασαν όμως κάτι. Να απομονώσουν τον καυστήρα ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει. Βεβαίως και ήταν ανθρώπινο λάθος», είπε ο κ. Κοτσανπαπάς.

«Δεν ξέρω αν το συνεργείο ήταν πιστοποιημένο. Κατ’ αρχάς ο εργολάβος είναι μηχανολόγος μηχανικός. Άρα από το νόμο πρέπει να ξέρει να κάνει τα πάντα. Άρα μπορεί να επεμβαίνει όπου θέλει και να κάνει ότι θέλει», πρόσθεσε.

«Πήγαν να κλείσουν δύο βάνες και να ανοίξουν δύο άλλες. Τίποτα άλλο. Δύο σχολεία είναι με καυστήρες στον Δήμο Σερρών. Το μόνο τους λάθος ήταν ότι δεν απομόνωσαν τον καυστήρα. Ο θερμοστάτης άναψε και έγινε το κακό. Οταν κλείνουμε τις βάνες στον λέβητα θα πρέπει να κλείσουμε τον καυστήρα ώστε να μη μπορεί να ανάψει».