Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που πυροβόλησε με καραμπίνα τον επίδοξο διαρρήκτη και τον τραυμάτισε στο πόδι, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στον Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.
Ενώπιον του δικαστηρίου, ανέφερε ότι εργάζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ζήτησε αναβολή και το αίτημα του έγινε δεκτό, ενώ αφέθηκε ελεύθερος.
Ο δικηγόρος του 37χρονου, Ηλίας Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι ο εντολέας του, υποστηρίζει ότι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα. «Άνοιξε τη θύρα της οικίας του, ενώ ο σκύλος του γάβγιζε. Προφανώς κάποιος είχε μπει στον προκηπιο της οικίας του και για αυτόν τον λόγο είχε πάρει όλα τα προστατευτικά μέτρα. Φέρει νόμιμα κυνηγετικό όπλο, άνοιξε, αισθάνθηκε ότι απειλείτο εκείνη τη στιγμή και πυροβόλησε στο πόδι το θύμα», είπε, σημειώνοντας ότι τα τραύματα που φέρει ο διαρρήκτης είναι επιφανειακά.
Ο τραυματίας είχε διαρρήξει προηγουμένως άλλο σπίτι σε συγκρότημα κατοικιών της ίδιας περιοχής. Όταν επιχείρησε να παραβιάσει το υπόγειο παράθυρο της μονοκατοικίας τού 39χρονου και έγινε αντιληπτός, ο ένοικος δεν δίστασε να τον πυροβολήσει με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.
Ο διαρρήκτης, αλβανικής καταγωγής, προσπάθησε να διαφύγει από την περίφραξη του οικοπέδου, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω του τραυματισμού που υπέστη και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σε έρευνα του χώρου και της ευρύτερης περιοχής εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κλεμμένο όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησε προκειμένου να προσεγγίσει τους «στόχους» του.