Συνέντευξη στον  Γιώργο Λιάγκα, παραχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον λόγο, για τον οποίο αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Ο υφυπουργός, αποκάλυψε ακόμη και την αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν του μίλησε για τη σεξουαλικότητά του.

«Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή θεωρώ ότι δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος πρέπει να ντρέπεται ή να το κρύβει. Επίσης, δεν θα ήθελα κανείς να νομίζει ότι όταν θα έχω μπει στην πολιτική θα έρθει και θα μου πει ‘σε κρατάω και θα το αποκαλύψω’ και θεωρώ ότι για μένα είναι πολιτικό θέμα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», ανέφερε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Εγώ δεν έχω φωτογραφηθεί στο σπίτι μου με το έλατο πίσω και να πω ότι είμαι με τον σύντροφό μου. Είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί ξέρω ότι θα κριθώ λίγο πιο αυστηρά», ανέφερε ακόμη.

«Δεν έχω αλλάξει το ποιος είμαι και νομίζω ότι η συμπεριφορά μου θα ήταν ίδια και στρέιτ να ήμουν. Και στρέιτ να ήμουν, προτιμώ να μιλά για μένα η δουλειά μου από το να κάνω lifestyle εμφανίσεις», εξήγησε, ο υφυπουργός.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ρωτήθηκε για το πώς τον αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός, όταν του μίλησε για τη σεξουαλικότητά του.

«Όταν μου πρότεινε να μπω στην κυβέρνηση, τους είπα “παιδιά το ξέρετε ότι είμαι γκέι”. Την κάναμε την κουβέντα γιατί ήθελα να είμαι καθαρός και να του πω “κοίτα, δεν θέλω να σου δημιουργήσω πρόβλημα ενδεχομένως”, γιατί μπορεί ένα κομμάτι του κοινού να αντιδράσει σε αυτό. Όταν του το είπα μου απάντησε: «Ναι… και;» και κάπου εκεί τελείωσε», ανέφερε.