Με αισθήματα ευγνωμοσύνης και συγκίνησης υποδέχτηκε η Εκκλησία της Ελλάδας την επιστροφή τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται στα Μουσεία του Βατικανού, με απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου, τονίζει σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος σημειώνει ότι «με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται τα Μουσεία του Βατικανού».

Επιπρόσθετα, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει ότι: «το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία που δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι’ αυτής της πρωτοβουλίας του».