Ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά τις απολογίες που έλαβαν από τους συλληφθέντες, πήραν την απόφαση να προφυλακιστούν οι δύο από τους πέντε μαθητές ηλικίας 13 έως 16 ετών, που ενεπλάκησαν στην απόπειρα βιασμού 14χρονης μέσα σε σχολείο στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φυλακή οδηγούνται ο 16χρονος Ρομά και ο 15χρονος Έλληνας που συνελήφθησαν, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα κρατηθούν.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι υπόλοιποι τρεις από τους μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα υπάρξει και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Η διαδικασία των απολογιών των πέντε μαθητών ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (15/12), διακόπηκε περίπου στη 1 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής με την απόφαση για προφυλάκιση δύο εκ των κατηγορουμένων.

Οι ανήλικοι, ηλικίας απο 13 έως 16 ετών (σ.σ: πρόκειται για δύο 15χρονους, έναν 16χρονο Ρομά, έναν 13χρονο και ένα 14χρονο παιδί με καταγωγή από την Αλβανία) που ακινητοποίησαν και επιχείρησαν να βιάσουν τη συμμαθήτρια τους της Α’ Γυμνασίου, συνελήφθησαν μετά την καταγγελία της μητέρας της 14χρονης, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους οι οποίοι διώκονται για παραμέληση εποπτείας.