Να θέσουν υπό τον έλεγχό τους, ένα αστυνομικό τμήμα που ήταν κρατούμενοι, κατάφεραν περισσότεροι από 30 Πακιστανοί Ταλιμπάν, ενώ κρατούν ομήρους πολλούς αστυνομικούς, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.

Οι Ταλιμπάν, που είναι μέλη της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP), είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τρομοκρατία. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα αλλά κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, την Κυριακή, άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα, τον Μουχάμαντ Αλί Σαΐφ, ζητούν «ασφαλή διέλευση» προς το Αφγανιστάν.

Η TTP, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και την ομηρεία και επιβεβαίωσε ότι ζητά από τις αρχές να επιτρέψουν στα μέλη της να φτάσουν με ασφάλεια στα σύνορα. «Διαφορετικά, την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση θα έχει ο στρατός», προειδοποίησε.
Βίντεο που αναρτήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει μια ομάδα ένοπλων ανδρών με μακριές γενειάδες κι ένας από αυτούς απειλεί να σκοτώσει όλους τους ομήρους. Λένε ότι κρατούν τουλάχιστον οκτώ άτομα, αστυνομικούς και στρατιώτες.

Η ΤΤΡ, που δε συνδέεται με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, αλλά συμμερίζεται την ιδεολογία τους, έβαλε τέλος στις 28 Νοεμβρίου στην εύθραυστη εκεχειρία με την Ισλαμαμπάντ και απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε όλο το Πακιστάν.