Eνώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενίας Τζωρτζάτου, οδηγήθηκε ξανά σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει λάβει ήδη δύο προθεσμίες. Σημειώνεται πάντως ότι ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχει ζητήσει  να δώσουν  κατάθεση πριν από την απολογία της οι ιατροδικαστές Ουρανία Δημακοπούλου, Χαρά Σπηλιοπούλου, και Αγγελική Τσιόλα και να εξεταστούν κατ΄αντιπαράσταση με άλλους ιατροδικαστές και πραγματογνώμονες. Εφόσον το αίτημα της κατηγορούμενης γίνει δεκτό, η απολογία της θα προσδιοριστεί σε νέα ημερομηνία πιθανότατα μετά την αλλαγή του έτους.

Ο Αλέξης Κούγιας πάντως έχει διαμηνύσει πως σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειες, ώστε να εξασφαλίσει τα νόμιμα συμφέροντά της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Στις 9 Ιανουαρίου 2023 έχει προσδιοριστεί η δίκη της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, υπόθεση που διερευνάται από τη δικαιοσύνη ξεχωριστά από τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών.

Πηγή: iefimerida.gr