Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας, στοχοποιώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και τους συμμάχους της Τουρκίας που ενστερνίζονται τις ελληνικές θέσεις.

Ο Τσελίκ, κατηγόρησε την Ελλάδα για «κακομαθημένες, μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις». «Οι εξελίξεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο ή την Κύπρο έχουν επίσης δείξει πώς οι σύμμαχοί μας στερούνται προοπτικής και ικανότητας για ειρήνη, υποστηρίζοντας τη μονομερή στάση της Ελλάδας», ανέφερε.

Μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος AKP, ο Τσελίκ, παρουσίασε μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα. «Η εικόνα που έχει προβάλει η Ελλάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με την ελληνοκυπριακή πλευρά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν υπηρετεί την ειρήνη», δήλωσε.

Επιπλέον, έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, ισχυριζόμενος  ότι «σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις της Τουρκίας».

«Εκεί που η Τουρκία έχει υπογράψει μια καλή συμφωνία, έχει συμβάλει στην οικοδόμηση μιας καλής συνεργασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός ή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά ακολουθεί μια προσέγγιση που λέει «πώς μπορούμε να το διαταράξουμε αυτό», τόνισε.